Toyota Plus-lehden haastattelu

Anna Nygård taivuttaa ekologisia sisustustuotteita

Ekologinen muotoilu herätti Anna Nygårdin mielenkiinnon, jonka jälkeen hän päätti tarttua kestävään ja vastuulliseen materiaaliin, ja alkoi taitella sitä omalla tavallaan. Anna Nygård Design perustettiin vuonna 2013, josta lähtien Anna on seisonut rohkeasti ja ylpeänä omaperäisten tuotteidensa takana.

Kokkolalainen Anna Nygård on aina pitänyt muotoilua kiinnostavana. Hän valmistui tekstiili- ja vaatetustekniikan insinööriksi vuonna 2011 opiskeltuaan neljä vuotta Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa. Erilaisten kierrätysmateriaalien testaaminen sisustustuotteiden valmistuksessa on ollut Annan mielestä mielenkiintoista.

anna

– Kun materiaalin käyttötarkoitus muuttuu, myös uudesta tuotteesta tulee mielenkiintoinen, Anna Nygård kertoo.

Anna Nygård Design syntyy

Halu perustaa oma yritys kehittyi alun perin nelisen vuotta sitten, ja reilu vuosi sitten tammikuussa viralliset asiakirjat kirjoitettiin. Anna Nygård Design eli AND valmistaa sisustustuotteita kierrätetyistä sälekaihtimista. Mallisto sisältää 20 erilaista sälekorimallia, tarjottimia ja lehtitelineitä.

Sälekaihtimet ovat alumiinia, joka on tarkoitukseen soveltuva materiaali, koska se varastoi kylmyyttä helposti. AND:in mallistoon kuuluu myös erilaisia sisustuskoristeita kuten enkeleitä ja tonttuja. Uusimpana tuotteena mallistoon on tuotu muotoiltava seinäkello.

AND:in ideologia perustuu ekologiselle muotoilulle. Koko mallisto luodaan joko käytetyistä säleverhoista tai verhotuotannon ylijäämästä. AND:in tuotteet ovat kotimaisia ja kestäviä. Perinteikkäiksi AND:in tuotteet tekee se, että sälekorit valmistetaan perinteisellä punontatekniikalla, jota hyödynnetään myös perinteisten pärekorien valmistuksessa. Laadusta ja kotimaisuudesta AND:in tuotteissa ei tingitä, vaan kaikki tuotteet tehdään käsityönä Suomessa.

 

maitopurkki

Sälekaihdinten toinen elämä

– Materiaalina sälekaihdin on hyvin kiitollinen, koska se on yllättävän kevyt käsitellä, taittaa kauniisti valoa sisustuselementtinä ja varastoi kylmyyttä. Valkoinen materiaali ja sälekorien kantikkuus sopivat mielestäni erinomaisesti ajattomaan sisustukseen. Lisäksi kestävä materiaali takaa pitkän elämän koreille, ja niitä on mahdollista pestä jopa astianpesukoneessa, Anna kertoo.

Idea kierrätettyjen sälekaihtimien hyödyntämisestä ekologisena sisustustuotteena syntyi, kun Anna oli jo jonkin aikaa säilönyt rikkoutunutta säleverhoa kotonaan. Hän päätti purkaa verhon, jonka jälkeen hän alkoi harjoitella punomistaitoa. Alkuun punominen sujui puurtaen, mutta nykyään tekniikka on kehittynyt eivätkä Annan kädet ole enää kovilla.

 

 

rasiat

– Pyrin jatkuvasti laajentamaan mallistoani, koska tuotteeni ovat hyviä ja kestäviä. Seison jokaisen tuotteeni takana, koska huonoon tuotteeseen en olisi valmis kiinnittämään omaa nimeäni, itseään helposti erilaisista asioista innostuvaksi ihmiseksi kuvaileva Anna kertoo.

Koeajossa Toyota Avensis

Anna Nygård halusi koeajaa Toyota Avensiksen, koska uuden auton osto on ajankohtainen asia hänen perheelleen. Toyotan mallistossa Anna päätyi Avensikseen, koska se on sopivan kokoinen ja tilava auto kolmihenkiselle perheelle.

– Avensis näytti ulospäin oikein hyvältä, ja auton ulkoinen muotoilu oli linjakas. Sisätiloissa istuessani tuli tunne, että istuin täysin uudistetussa Toyotassa, kertoo Anna.

Koeajossa Anna ehti ajaa noin 200 kilometriä. Koeajon aikana hän sai Avensiksesta hyvän laatuvaikutelman, ja kertoi sen sopivan hänen perheensä käyttötarkoituksiin. Avensikseen mahtuu hyvin kolmihenkinen perhe, mutta Anna kertoo kuljettavansa autossa myös paljon paketteja ja tarvikkeita, joten tulevan auton tulee olla ehdottomasti farmarimallinen.

– Meidän perheelle tämän auton teki sopivaksi se, että se oli tilava ja toimiva paketti! Hyvää mieltä aiheutti myös se, että takapenkillä keskellä istuvalle jäi mukavasti jalkatilaa, lisää Anna.

Koeajon aikana Anna tutustui Toyota Touch & Go -mediakeskukseen, jota hän piti todella helppokäyttöisenä. Myös navigointitoiminto sai positiivista palautetta. Anna testasi musiikin kuuntelua autossa puhelimen kautta, ja myös se onnistui vaivattomasti.

Voit lukea lisää yrityksen nettisivuilta osoitteesta www.annanygard.com

14.3.2014 |

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php