Pikatapetoinnin ABC

Hei, tulin vielä kertomaan tarinan tästä illasta.

Kello oli 15min vaille kuusi, kun päätin, että haen Remontti Rytinöiltä tapetit meidän makkariin. Siellä oli sopivassa hinnassa ja muutenkin ihan ok näköisiä, vähän glitteriä elämään :O. Tuota jälkimmäistä en olisi uskonut, että varsinkaan meidän seinissä. Vielä kerran: :O. Äkkinäisen tästä makkarimuutoksesta teki se, että oli aivan todellaki todellaki pakko tehdä jotain. Tätä ennen olen tapetoinut tasan kerran aiemmin: wc:n katon, joka on n. 2 neliötä.

Tällaisista tekemispuuskista pääsee yleensä kyllä jokseenkin helpommalla ohi. Tänään ei. Koko ”projektiin” siis ideoinnista lähtien kaupan ja toteutuksen kautta meni tasan 3 tuntia.

Liisterit löytyi omasta takaa ja telat + muut tarvittavat hässäkät.

 

Kerron nyt siis oman ohjeistukseni pikatapetoinnin perusteista:

1. Hanki tapetti. Sen kuosilla, värillä tai millään muullakaan ei ole väliä, koska pääasia on että pääset tapetoimaan.
2. Kerää työvälineet kotoasi, koska niitä ei tarvitse välttämättä ostaa (paitsi liisteri, tuskin esim. mannapuuro auttaisi asiaa).
3. Aloita venyttämällä listat ulospäin seinästä jonkinlaisella meisselillä. Niitä kun ei oikeasti tarvitse irroittaa, riittää että lähes pikkurilli mahtuu väliin.

4. Levitä valmisliisteriä seinälle karvatelalla ja levitä liisteriä sormilla tarkimpiin kohtiin, kuten listojen alle ja nurkkiin. Käytä vanhaa pyyhettä käden kuivaamiseen, jotta tapetti ei ole liisterissä jo etukäteen.

5. Älä leikkaa valmiita vuotia vaan anna rullan pyöriä listaa vasten alhaalla (lista estää rullan sotkeutumisen liisteriin).

6. Leikkaa kiinnitetty tapettivuota talon terävimmällä puukolla hieman irroitettua listaa vasten (kukaan ei huomaa sitä terävää viiltoa siinä listassa).7. Töki tapetin reuna meisselillä tai käsin listan alle.

8. Tasoita ilmakuplat jollain lapsesi laatukirjalla. Valitse vaaleahkoreunainen, jotta siitä ei irtoa väriä seinään.

9. Muista muuten levittää aina reilusti liisteriä seinälle myös seuraavaa tapettivuotaa varten, eli koko seinää ei tarvi tahmata kerralla, mutta kuitenkin niin, että yhdistyskohdassa on aina valmiinakin liisterii.

10. Tapetoinnin jälkeen naputa vasaralla listat takaisin kiinni ja VOILA!

makkari

  1. ohjeet   and_

15.3.2014 |

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php